Film

Regissørbesøk: Jørgen Leth fra Danmark

Akademiet Cinemateket presenterer den danske regissøren Jørgen Leth i samtale med Søren Birkvad. Ca. 45. min.

Torsdag 26. september kl. 20.00.
Gratis adgang for medlemmer.

Kunstner og levemann
26. september får Cinemateket i Bergen besøk av Jørgen Leth. Dansken som regnes som en av nordens mest betydningsfulle filmskapere innen dokumentar- og kunstfilm. Mannen er imidlertid mye mer enn en filmskaper – i løpet av sine 76 år har han beskjeftiget seg som kunstner, forfatter, livsnyter, journalist, filmbyråkrat, foredragsholder, sportskommentator i dansk TV2 med Tour de France som spesialitet og dansk honorær konsul på Haiti.

Danske Søren Birkvad er førsteamanuensis i film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Han har skrevet om Jørgen Leths kunstneriske virksomhet i de siste 30 årene, blant annet i boken «Verden er Leth. En bog om Jörgen Leths film og forfatterskab» (1992) og senest i et artikkelbidrag om Leths kontroversielle selvbiografi «Det uperfekte menneske» i boken «Lethland. Jørgen Leth. Lyrikeren og essayisten» (2012). I desember utgis Birkvads bok «Den klassiske dokumentarfilm. Fra offervilje til offermentalitet i genrens centrale verker». Han er dessuten fast skribent i Morgenbladet.

Filmene som vises i perioden er
Det gode og det onde
Livet i Danmark
Århus
De fem benspenn
Det perfekte menneske
Stopforbud
Jeg taler til jer - John Kørners Verden

Vi gleder oss!


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.