Film

Jørgen Leth: Livet i Danmark

Nesten hundre dansker medvirker i filmen, bl.a. en konkurransesyklist, en finansminister, en populær skuespiller og 13 ugifte kvinner fra en provinsby.

Vises tirsdag 24. september kl. 21.00
og onsdag 25. september kl. 19.00.
Billettsalg ved inngangen like før visning.
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Medlemsskap kr 100.

Det virkelige Danmark
Filmen har til hensikt å gi vise frem hvordan tingenes tilstand egentlig er i lille, eksotiske Danmark; hvordan disse eiendommelige danskene ser ut, hva de driver med og hvordan de har det. Nesten hundre dansker medvirker i filmen, blant annet en konkurransesyklist, en finansminister, en populær skuespiller og 13 ugifte kvinner fra en provinsby. "Der er alt for meget usigtbarhed og regnvejr og melankoli i de fleste billeder fra Danmark", i følge Jørgen Leth. "Det er der ikke i min film. Jeg vil gerne vise nogle autentiske, tydelige og smukke billeder fra dette mærkelige land." DFI/red.

Livet i Danmark. Regi og manus: Jørgen Leth. Danmark 1972. Foto: Henning Camre. Musikk: Henning Christiansen. Medv.: Jørgen Ryg, Kristen Bjørnkjær, Sven Åge Madsen, Hans-Jørgen Nielsen, Peder Pedersen, Jørgen Leth m.fl. Utleie: DFI. Dansk tale, utekstet. Digibeta, farger, 37 min. (Vises sammen med Århus. Programmets totale lengde 1 t 4 min.)

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.