Film

Jørgen Leth: Det perfekte menneske

Filmen er et dokument – eller et metadokument – over livet i Danmark anno 1967. Den vil vise modellen Det Perfekte Menneske.

Vises torsdag 26. september kl. 19.30
og søndag 29. september kl. 22.45.
Vises sammen med "De fem benspænd".

Jørgen Leth sier selv om sin kortfilmklassiker: “Et vakkert ungt par fungerer som demonstrasjonsobjekter. Vi får se hvordan mennesket blir til, i kraft av de roller som tildeles. Det hele foregår i et lyst demonstrasjonslokale med disseksjonsbelysning. Filmen er et dokument – eller et metadokument – over livet i Danmark anno 1967. Den vil vise modellen Det Perfekte Menneske, skapt på våre ønskeforestillinger, slik de er uttrykt på forskjellig vis i vår hverdag, og denne modell er etter min mening mer representativ for fremadpekende tendenser i samfunnet, enn selv den mest nøkterne sosiologiske rapporten om livet i Danmark.”
red.

Det perfekte menneske. Regi: Jørgen Leth. Danmark 1967. Manus: Jørgen Leth og Ole John. Foto: Henning Camre og Ole John. Musikk: Henning Christiansen. Medv.: Claus Nissen, Maiken Algren. Utleie: Arthaus. Dansk tale, norske undertekster. 35mm, s/hv, 13 min. (Vises sammen med De fem benspenn. Programmets totale varighet 1 t 45 min.)

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.