Film

Jørgen Leth: Det gode og det onde

Eksperimentalfilm som skildrer dansenes hverdagsliv - delt opp i ti avsnitt med en noe absurd vinkling.

Vises tirsdag 24. sep. kl. 19.00
og onsdag 25. seot. kl. 21.00
Billettsalg ved innganegn like før visning
kr 80 ordinær
kr 40 medlem
medlemsskap kr 100

Jørgen Leth om livet i det flate landet.
Det gode og det onde er en eksperimentalfilm i spillefilmlengde. Jørgen Leth kaller selv filmen en collage eller en «tilværelseskatalog» – et forsøk på å ordne og redigere tilværelsen. I kjølige og skarpe iscenesettelser ses kjente dansker som taler direkte til kameraet eller til seg selv.

Filmen skal skildre danskenes hverdagsliv via en rekke tablåer som illustrerer trivialiteter – dog med en absurd vinkling. Filmen er inndelt i ti avsnitt med overskriftene: Ansiktene, Kroppene, Tingene, De nødvendige handlinger, De unødvendige handlinger, De gode tanker, De dårlige tanker, De behagelige følelser, De ubehagelige følelser og Ordene.
Leth høres selv som kommentator før hvert avsnitt.
DFI/red.
Det gode og det onde. Regi og manus: Jørgen Leth. Danmark 1975. Foto: Henning Camre. Musikk: Gunner Møller Pedersen. Medv.: Ckaus Nissen, Ulla Gotlieb, Holger Juul Hansen, Ulf Pilgaard, Ghita Nørby m.fl. Utleie: Det danske filminsitutt. Dansk tale, utekstet. Digibeta, s/hv, 1 t 20 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.