Film

Jørgen Leth & Lars von Trier: De fem bespænd

En visjonær metafilm, en dokumentar som overskrider alle klassiske genredefinisjoner og i stedet gir oss noe helt nytt, et perverst eksperiment, en lystig lek, et utradisjonelt terapeutisk prosjekt – og en sensasjonell kinoopplevelse!

Vises torsdag 26. september kl. 18.00
og søndag 29. september kl. 21.15
Billettsalg ved inngangen like før visning
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Medlemsskap kr 100

Alle som kjenner til Lars von Trier vet at motstand og restriksjoner er viktige bestanddeler i hans filmatiske filosofi. Han bestemmer seg for å gjøre et lite eksperiment med Jørgen Leth, og utfordrer han til å lage nye versjoner av hans klassiske kortfilm Det perfekte menneske fra 1967. Men von Trier hadde ikke vært von Trier om det bare hadde vært så enkelt. von Trier legger inn noen ekstra hindre – eller «benspænd» – for å gjøre oppgaven mer spennende. Fem nye versjoner skal Leth komme opp med, alle helt forskjellige og alle skapt i henhold til noen elementære regler som vil gjøre jobben komplisert eller smertefull for ham.

Resultatet? En visjonær metafilm, en dokumentar som overskrider alle klassiske genredefinisjoner og i stedet gir oss noe helt nytt, et perverst eksperiment, en lystig lek, et utradisjonelt terapeutisk prosjekt – og en sensasjonell kinoopplevelse!

De fem benspenn er en unik reise inn i den bisarre kunst det er å skape film – og et spennende portrett av to enere som mestrer den.
Arthaus/red.

De fem benspænd. Regi og manus: Jørgen Leth og Lars von Trier. Danmark 2003. Foto: Dan Holmberg. Musikk: Kristian Leth m.fl. Medv.: Jørgen Leth, Lars von Trier m.fl. Utleie: Arthaus. Dansk tale, norske undertekster. 35 mm, farger og s/hv, 1 t 31 min. (Vises sammen med Det perfekte menneske. Programmets totale varighet 1 t 44 min.)

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.