Film

FILM FRA EURODOK: THE SPIRIT OF '45, KEN LOACH

Hvordan utførte Storbritannia den mirakuløst raske gjenoppbygningen av landet etter annen verdenskrig? Ken Loach sin hyllest til britenes gjenreisningsånd - og en dag kom Margareth Thatcher...

Cinemateket USF
Fredag 28. mars kl. 19.00
Søndag 30. mars kl. 21.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

Avslutningsfilm for årets europeiske dokumentarfilmfestival er Ken Loachs nyeste film, et politisk knyttneveslag mot den liberale markedsøkonomien og et rungende kamprop om å slå ring rundt de siste rester av velferdsstaten.

Historien om den andre verdenskrig og Englands heroiske motstand som Europas siste frie utpost, er etter hvert blitt en del av vår allmenne kunnskap. Litt mindre kjent er de politiske konsekvensene av krigen – og hvordan utførte de den mirakuløst raske gjenoppbygningen av landet? Hvorfor ble ikke landsfaderen Winston Churchill, som hadde ledet landet så overbevisende til seier, gjenvalgt i den seiersrusen frigjøringsdagene opplevde? Bevisst la de jo valget til bare noen uker etter krigsslutt.

Uansett hvilken politisk side man står på er filmen en hyllest til den gjenreisningsånd etterkrigstidens England var gjennomsyret av. Man skulle bygge opp samfunnet igjen, bare bedre og mer rettferdig enn i kolonitiden. Massearbeidsløshet, fattigdom og husmangel skulle være historie, helsetjenester skulle være tilgjengelig for alle og livsnødvendigheter som gass, strøm og vann skulle sikres. Men så kom Thatcher…

CiO

Andre filmer fra Eurodok
Alphabet - Erwin Wagenhofer

The Sarnos - A life in dirty movies

Jag stannar tiden - Gunilla Bresky


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.