Film

FILM FRA EURODOK: JAG STANNAR TIDEN - GUNILLA BRESKY

Vinner av publikumsprisen ved Tromsø internasjonale filmfestival 2014

Cinemateket USF
Fredag 28. mars kl. 21.00
Lørdag 29. mars kl. 17.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

Jag stannar tiden tar oss med til tiden før, under og etter 2. verdenskrig i Sovjet. Vi møter den unge og filmelskende Vladislav Mikosha, som gjennom sitt virke som nærgående krigsfotograf og sjømann, høstet stor anerkjennelse for skildringene av de russiske soldatenes forsvar av områdene rundt Svartehavet og kystene rundt Baltikum.

Han var krigsseiler og fotograf og kom til mange havner, blant annet til både London og New York. Her viste han sine filmer og ble raskt Hollywood-stjernenes heroiske yndling. Til og med Charles Chaplin sendte Mikosha et rørende telegram for å vite om han overlevde krigen.

Om regissøren
Regissør Gunnilla Bresky, kjent for sine eminente filmatiske skildringer av 2. verdenskrig, klarer igjen å trollbinde publikum med denne unike filmen. Hun har blant annet laget Blodsveien (2000) og Night Wiches (2008) og flere prisvinnende dokumentarfilmer. Jag stannar tiden vant publikumsprisen ved Tromsø Internasjonale Filmfestival i 2014.

CiO

Alphabet - Erwin Wagenhofer

The Sarnos - A life in dirty movies

The Spirit of '45


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.