Teater

BIT Teatergarasjen: Annie Dorsen - A Piece of Work

Digital Theatre for a Post-Humanist Age. A Piece of Work er Annie Dorsens fortolkning av Shakespears Hamlet, historiens mest kjente teatertekst, iverksatt som en blanding av kunstig intelligens og live performance.

BIT-Teatergarasjen informerer:

Legenden Joan MacIntosh, som stiftet The Performance Group i 1967 - fra 1980 kjent som The Wooster Group - og har vært med på det meste av de siste 40 års teatererobringer i USA, spiller her hovedrollen sammen med en mengde software-program, og gjør selv noe av programmeringen. Heiner Müllers Hamletmachine, som reduserte orginalmanus ti l8-9 sider og åpnet teksten, er blitt beskrevet som en multipliserende og syntetiserende kondensering.

A Piece of Work er en digital hamletmaskin, en tekst- og scenografisampler. I stykkets gang skaper computerne sin egen produksjon av stykket, nye scener og sanger, partitur og scenografi. Stykket er en iscenestettelse av kopiering, gjentakelser, reproduksjon, dødelighet, flyt og avbrytelser, med fokus på den tilfredsstillelsen vi mennesker har i å iaktta forfall hos andre. Hamlet er en hjørnestein i litteraturhistorien, og en uovertruffen tekst innen det humanistiske temaet, hvor den reine selvbevissthet hos mennesket bryner seg mot dødens uungåelighet. Hva gjenstår av den menneskelige selvbevisstheten i brytning mot den digitale Hamletmaskinen?

Annie Dorsen har vært i Bergen med computere før i Hi Hello There, en iscenesettelse av makt, språk og kunstig intelligens på bakgrunn av den kjente diskusjonen mellom filosofene Noam Chomsky og Michel Foucault fra 1971, og ellers sammen med Anne Juren med Magical, en kavalkade av kjente feministiske performancer fra 60- og 70-tallet fremført innen rammene for et trylleshow. Bak False Peach står et team av ypperste klasse. Foruten ovenfor nevnte Joan MacIntosh, har hun med seg designere og programmerere, blant andre Mark Hansen (kjent for lobbyinstallasjonene i New IRCAM (lydavdelingen på Pompidousenteret i Paris) og New Yorks scenografistjerne Jim Findlay; bror av Iver.

Spilles
20. mars kl. 19.00-20.15
21. mars kl. 19.00-20.15

Kr 220 ordinær
Kr 150 BT-kort
Kr 110 honnør
Kr 110 student
Kr 80 barn

Billetter i forsalg - bruk lenken til høyre på siden.
Billettsalg også i døren like før forestillingen starter.

Se også arrangør BIT-Teatergarasjens nettsider.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.