Teater

BIT Teatergarasjen: Goerger & Defoort - ?

& er forestillingsversjonen av hybridinstallasjonen &&&&& & &&&, en performance som en 9-årig Bill Gates kunne ha lagd til sin mors fødselsdag.

Det tilskueren får se er en gjennomført illustrasjon på Defoort og Goergers halsbrekkende verdensbilder, som egentlig er våre egne verdensbilder ført til det absurde.

De tar oss med til et idyllisk sted, ikke helt ulikt et Star Trek på lavt budsjett, hvor gjenstander får en helt ny mening, hvor oppmerksomheten svinger mellom gutteaktig fascinasjon for intergalaktiske reiser og dyp bekymring for menneskets framtid. Tidvis seriøs. Tidvis vilt idiotisk. Hva er kunstens hensikt? Deres svar er å gjøre dette spørsmålet umulig å besvare.
 
To aktører spiller den engelske barokkens Purcell med kunstige planter, og leker seg med “håndlagde” redskaper. De stiller spørsmål om fremtiden, den intergalaktiske væren og trangen til å flykte til mer engasjerende planeter. Hva er poenget med å dra i et romskip for å kolonisere universet hvis ferden er så lang at du kommer til å dø i forsøket, og bare dine barne-barne-barne-barn vil kunne oppleve noe annet enn det neonlysende skipet?
 
Antoine Defoort er videokunstner og performer fra Lille, Frankrike. Hans fornøyelige arbeider viser et lekende og forfriskende grep på hverdagslivet. Han lager morsomme kortfilmer som La Fusée, som kjører en bil gjennom jordens forskjellige lag, eller Le Vent dans les Cheveux som beviser jordens rotasjon. Halory Goergers installasjoner og forestillinger produserer miniatyrscenarier. Han flørter med spenningen mellom absolutt frihet og fast form. De er begge en del av produksjonsplattformen Amicale de production, som arbeider med
teater, billedkunst og performance, og de er begge kunstnere i APAP – Performing Europe.
 
amicaledeproduction.comentuenedufard.be
 
Skrevet og produsert av: Halory Goerger og Antoine Defoort
Scenedesigner: Julien Fournet
Scenemanager og lys: Jean-François Philips
Lyd: Robin Mignot / Guillaume Hairaud / François Breux
Prosjektansvarlig: L’amicale De Production | Co-produksjon: L’l (Brussel), Le Vivat (Armentières), Le Manege. Mons / Maison Folie, Maison Folie De Wazemmes (Lille), Le Manege.Mons / Cecn, Tnt-Manufacture De Chaussures (Bordeaux) | Støtte: La Malterie (Lille)
 
Forestillingen er en del av APAP (advancing performing arts project) med støtte fra Kulturprogrammet til den Europeiske Union.
Goerger & Defoort (Fra) &

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.