Film

Willard

Glover spiller det sosiale misfosteret Willard på sin egen ekle måte - på Cinemateket USF.

Willard Stiles er et sosialt misfoster som bor hjemme hos sin syke mor i et stort, gammelt hus. Sjefen hater han, og han har ingen venner. En dag finner han en hvit rotte hjemme som han kaller for Socrates. Snart er Socrates hans beste - og eneste - venn. Willard oppdager etter hvert at huset er infisert av rotter. Han klarer å trene dem til å adlyde seg. Som general for en gigantisk hær av rotter oppdager Willard at han endelig har fått stor makt - og et våpen til å hevne seg på det samfunnet han ikke finner sin plass i.

Over fem hundre rotter ble trent og brukt under innspillingen, og så å si ingenting som vises i filmen er animert. På diverse nettfora har ryktene versert om at den gigantiske rotten Ben er en spesialeffekt. Men Ben er ekte nok - han blir faktisk spilt av en gambisk pungrotte.

DesertOm Willard er en skrekkfilm eller ikke er et godt spørsmål. Glover fremstiller karakteren Willard på sitt stereotypiske ekle vis, men samtidig er det vanskelig å ikke ha medfølelse etter hvert som han møter motstand i hverdagen. Hovedrotten Socrates er faktisk ganske søt, og ligner mer på et kjæledyr enn de rottene du finner i kjelleren. Det er megarotten Ben som gjør alt litt ekstra skummelt, ikke bare fordi den er stor, men også fordi den er så utrolig intelligent.

Å se Willard er ikke noe du kommer til å angre på. Filmen passer perfekt til kinomørket, selv om den fikk sin norske premiere rett på DVD. Crispin Glover er som skapt for rollen som Willard, og se ikke bort fra at den gir mersmak på den eksentriske amerikaneren.

kaja/red.

Billetter selges ved inngangen før filmen starter.

Kr 40 medlemmer

Kr 80 ordinær

Medlemsskap kan kjøpes for kr 100

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.