Film

FILM: ONE RECLUSE, AI WEIWEI, 2010

Fei chang bao qian. Regi: Ai Weiwei, Kina, 2010. . Musikk: Zuoxiao Zuzhou. Mandarin tale, engelske undertekster. Digital video, farger, 3 t.

One Recluse
I juni 2008 tok Yang Yia med seg en kniv, en hammer, en gassmaske, pepperspray, hansker og flere Molotov-cocktails til Zhabei offentlige sikkerhetsbyrå og drepte seks politioffiserer og skadet en syvende og en vaktmann. Han ble arrestert på stedet, og ble senere tiltalt for overlagt drap. I de følgende seks månedene, mens Yang Jia var anholdt og rettsaken ble avholdt, forsvant hans mor under mystiske omstendigheter.

One Recluse er en dokumentarfilm som sporer grunnene til og motivasjonen bak tragedien, og undersøker en rettsak fylt av lysskye cover-ups og tvilsomme beslutninger. Filmen gir et glimt inn i realitetene til et statskontrollert rettssystem og innvirkning det har på borgernes liv.

red.

Billetter selges ved inngangen like før visning

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap i Cinemateket/Bergen Filmklubb


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.