Film

FILM FRA BIFF: CHASING ICE

Chasing Ice. Regi: Jeff Orlowski, USA, 2012. Manus: Mark Monroe. Foto: Jeff Orlowski. Medv: James Balog, Svavar Jonatansson, Adam LeWinter. Engelsk tale, engelske undertekster. DCP, farger, 1 t 16 min.

Chasing Ice
Etter en reise til Island innser fotografen James Balog at ingenting tydeliggjør forandringene som skjer på jorda i vår tid som smeltende isbreer. Mens forskere gir oss datamodeller og statistikk, ønsker Balog å vise verden synlige og klare bilder av de foruroligende endringene som skjer i landskapet i nord.

Balog samler et team rundt et høyst ambisiøst prosjekt - å plassere tretti kameraer ved foten av isbreer på Island, Grønland og i Alaska. Kameraene programmeres til å ta bilder hver dag gjennom flere år. Mens klimadebatten polariseres og ekstremvær preger nyhetsoverskrifter, setter Balogs team liv og helse på spill for å følge utviklingen i nord. National Geographic-fotograf Balog har med sine spektakulære bilder vært med å sette søkelys på nordområdene og hvilke dramatiske endringer som foregår her. Vi tør påstå at klimaendringene aldri har vært fanget mer slående på film enn i Chasing Ice.

Regissør Jeff Orlowski avsluttet sine studier ved Stanford University i 2007, og har i ettertid jobbet med James Balog i hans Extreme Ice Survey-prosjekt. Han har tidligere laget flere kortfilmer, blant annet The Strange Case of Salman Abd al Haqq.

BIFF

OBS: Forhåndssalg til BIFF-filmene på Bergen Kinos nettsider og billettskranker.

Billetter selges ved inngangen like før visning.

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.