Film

BIFF: SIDE BY SIDE, USA 2012

Men er det film da?

I nesten hundre år fantes det bare én måte å lage filmer på: de ble skutt, klippet og fremvist med ruller av celluloid film. I denne opplysende og underholdende dokumentarfilmen intervjuer Keanu Reeves (!) filmindustriens tungvektere for å undersøke hvordan skiftet fra celluloid film til digital film har endret hvordan filmer blir laget og vist. Reeves finner regissører som insisterer på å fortsette å lage film på «gamlemåten», som for eksempel Christopher Nolan, men også dem som har omfavnet den nye teknologien: David Lynch, James Cameron og Danny Boyle, for å nevne noen.

Reeves møter også filmfotografer, filmstudenter, produsenter, teknologer og klippere. Alle i industrien har en mening, noe som ikke er overraskende med tanke på hvordan den teknologiske utviklingen påvirker hva de lager og vi får se. I dag eksisterer digital og celluloid film side om side, men den digitale filmen er i ferd med å befeste sin hegemoniske posisjon. SIDE BY SIDE undersøker hva som er tjent, hva som er tapt og hva fremtiden vil bringe.

Mer info: http://www.biff.no/filmbase/2012/side_by_side.html

Billetter: http://purchase.filmweb.no/TicketSale/ChooseSeats.aspx?showId=710842Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.