Film

FILM: RUBIN OG ED, MED BL.A. CRISPIN GLOVER, USA 1991

Rubin and Ed. Regi: Trent Harris, USA, 1991. Manus: Trent Harris. Foto: Bryan Duggan. Musikk: Fred Myrow. Medv: Crispin Glover, Howard Hesseman, Karen Black, Michael Greene, Anna Louise Daniels m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 22 min.

Rubin og Ed
I indiefilmen Rubin og Ed møter vi de to rimelig spesielle karakterene Rubin, og altså da Ed. Rubin er en ung einstøing uten venner, mens Ed er en aldrene pyramidespillsalgsmann som har blitt forlatt av kona. Begge trenger noe fra den andre, Rubin en venn for å tilfredsstille sin mor, og Ed trenger å selge for å tilfredsstille 'the Organization'. Sammen ender de opp strandet ute i Utahs ørken, for å begrave Rubins avdøde katt.

Det er vanskelig å kalle Rubin og Ed noe annet enn en tullefilm. Fra de grusomme kostymene og den hysterisk dårlig animerte katten, til Rubins vandrende parykk og den tullete dialogen er det en film som må sees med humor. Glover gjør en flott prestasjon som raringen Rubin, men tilhengere vil kanskje mene at filmen handler for mye om den litt mindre sympatiske Ed.

I 1987 ble det mye blest rundt Glover etter at han hadde besøkt Late Night with David Letterman, gitt tidenes rareste intervju og nesten sparket Letterman i ansiktet før han stormet av scenen og gikk til reklamepause. Det ingen visste var at Glover var i karakter som Rubin, en karakter han hadde utviklet siden 1985, hele fem år før innspillingen startet. Da han igjen gjestet programmet noen år senere, som seg selv, mimret han om å ha møtt en spesiell mann med navnet Rubin backstage og at han selv hadde gjestet en annen tv-innspilling den dagen.

red.

Billetter selges ved inngangen før filmen starter.
Kr 40 medlemmer
Kr 80 ordinær
Medlemsskap kan kjøpes for kr 100

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.