Film

FILM: RIVER OF NO RETURN, 1954 - MED MARILYN MONROE

River of no Return. Regi: Otto Preminger, USA, 1954. Manus: Frank Fenton, basert på en historie av Louis Lantz. Foto: Joseph LaShelle. Musikk: Cyril J. Mockridge. Medv: Marilyn Monroe, Robert Mitchum, Tommy Rettig, Rory Calhoun, Douglas Spencer m.fl. Engelsk tale, utekstet. Digital kopi, farger, 1 t 31 min.

River of no Return
River of no Return ble regissør Otto Premingers første og siste westernfilm. Han var under kontrakt hos 20th Century Fox og hadde egentlig liten interesse i prosjektet, men godtok jobben etter å ha lest manuset og så potensiale i både det og castingen av Marilyn Monroe og Robert Mitchum. Produsent Stanley Rubin, som hadde erfaring med westernfilmer, følte at Preminger var helt feil for prosjektet. Mistanken fikk han bekreftet etter innspilingen, da de første testvisningene av filmen avslørte at Preminger ikke hadde truffet den rette westernfølelsen. Filmen var også preget av dårlig personinstruksjon, i tillegg til at han hadde hoppet over viktige punkt i plottet.

Noe av problemene kunne spores i at Monroe igjen hadde med seg dramainstruktøren sin fra Clash by Night. Preminger – akkurat som Fritz Lang - kastet henne ut av settet, men måtte pent hente henne inn igjen da Monroe nektet å jobbe uten at hun var til stede. Humøret til Preminger ble ikke akkurat bedre av at personinstruktøren ikke bare ville regissere Monroe, men også lille Tommy Rettig. Sammen med en ankelskade og Mitchums stadige fyllekuler ble det en slitsom innspilling. Preminger flyktet fra hele innspillingen så fort opptakene var over, noe som medførte at det var Jean Negulesco som – ukreditert – måtte steppe inn da ekstra opptak måtte gjøres i ettetid.

Mitchum spiller enkemannen Matt Calder som møter sønnen sin igjen etter et lengre opphold i fengsel. Etter å ha blitt ranet av en gambler setter de to ut på en hevntokt sammen med gamblerens kjæreste Kay.

kaja

Billetter selges ved inngangen
kr 80 ordinær
kr 40 medlem
medlemskort kr 100

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.