Film

FILM: BEAT STREET - DA BREAKDANCE KOM TIL NORGE

Beat Street. Regi: Stan Lathan, USA, 1984. Manus: Andy Davis, David Gilbert og Paul Golding, etter en roman av Steve Hager. Foto: Tom Priestly jr. Musikk: Webster Lewis, Africa Bambaataa and the Soul Sonic Force, Grandmaster Melle Mel . Medv: Rae Dawn Chong, Guy Davis, Robert Taylor, Leon W. Grant m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 46 min.

Beat Street
I 1984 kom breakdancen til Norge. Den som var tidlig i ungdomsårene og ikke kunne utføre backspin, turtle, helicopter eller det mest vågale stuntet av dem alle - headspin - havnet i bakerste rekke. De tøffeste gutta, samt enkelte jenter, dannet crews. Det ble arrangert konkurranser i gymnastikksaler, og ungdom begynte plutselig på danseskole for å lære seg å breake.

Sentralt i breakdancens gjennombrudd sto filmen Beat Street. Den gir et unikt innblikk i hip-hopen og breakdancens unnfangelse. I Norge, som i mange andre land verden over, var dette filmen som satte det hele i gang - Us Girls, Busy Bee, Grandmaster Melle Mel and the Furious Five, Afrika Bambaataa & Soul Sonic Force, Tina B., Brenda Starr, Treacherous Three and Doug E. Fresh - de er alle med i denne tidsmaskinen av en film.

Gjenopplev en periode hvor MCs, DJs, B-Boys og graffiti var det nyeste nye. Et av høydepunktene er den virkelige kampen mellom to av tidenes breakdance-grupper på legendariske The Roxy; The Rock Steady Crew og NY Breakers.

Beat Street er først og fremst et dokument over hiphop-kulturen som hadde eksistert i det svarte USA siden 1960-tallet. Og hvilket dokument! Filmen er produsert av Harry Belafonte, og den skildrer en subkultur i det den er i ferd med å eksplodere. Slik er den både en fiksjonsfilm og et termometer som går rett inn i hjertet av hiphopens big bang.

red.

Billetter
kr 80 ordinær
kr 40 medlemmer
kr 100 medlemsskap

Selges ved inngangen.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.