Film

FILM: SOME LIKE IT HOT - HYSTERISK FARSE, HYSTERISK MORSOM

Some Like It Hot. Regi: Billy Wilder, USA, 1959. Manus: Billy Wilder, Doane Harrison og I.A.L. Diamond. Foto: Charles Lang. Musikk: Adolph Deutsch. Medv: Marilyn Monroe, Jack Lemmon, Tony Curtis, Joe E. Brown, George Raft m.fl. Engelsk tale, utekstet. DCP, s/hv, 2 t 1 min.

Some Like It Hot
Joe og Jerry er to arbeidsløse musikere som tilfeldigvis blir vitne til St. Valentines-massakren i Chicago 1929. De sitter dermed inne med opplysninger som kan sende gangsterkongen Spats Colombo og hans kompanjonger bak murene for all tid. Klappjakten er i gang, og Joe og Jerry må gjemme seg. De finner det perfekte gjemmested idet de møter et kvinneorkester. De kler seg i kvinneklær og parykker, får jobb hos damene og blir med dem på turné. Men komplikasjonene er ikke over. Guttene har store problemer med å holde masken foran bandets vakre jenter.

Some Like It Hot beviser at hysteriske farser faktisk kan være hysterisk morsomme, bare manus er oppfinnsomt nok, alle karakterene er gjennomarbeidet, og replikkene er skrevet med både subtilitet og respekt for publikums intelligens.

Some Like It Hot har for ettertiden blitt stående som en av de store klassikerene innen komediegenren. Den topper American Film Institute sin liste over de morsomste amerikanske filmene gjennom alle tider. Filmen er full av replikker med dobbel bunn, men i hendene på Wilder blir det aldri plumpt - bare elegant. Some Like It Hot holder nivået gjennom samfulle to timer, og avslutter med en legendarisk sluttreplikk.

red./olep

BILLETTER SELGES VED INNGANGEN.

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.