Film

FILM: RO. GO. PA. G., ROBERTO ROSSELINI / JEAN LUC GODARD / PIER-PAOLO PASOLINI / UGO GREGORETTI 1963

Ro.Go.Pa.G. Regi: Roberto Rossellini, Jean-Luc Godard, Pier-Paolo Pasolini og Ugo Gregoretti, Italia/Frankrike, 1963. Manus: Roberto Rossellini, Jean-Luc Godard, Pier-Paolo Pasolini og Ugo Gregoretti. Foto: Luciano Trasatti (Ro), Jean Rabier (Go), Tonino Delli (Pa) Conti og Mario Bernardo (G). Musikk: Carlo Rustichelli. Medv: Rosanna Schiaffino, Bruce Balaban, Maria Pia Schiaffino (Ro), Jean Marc Bory, Alexandra Stewart (Go), Orson Welles, Laura Betti, Mario Cipriani (Pa), Ugo Tognazzi, Lisa Gastoni Riky Tognazzi (G), m.fl. Italiensk tale, norske undertekster. DCP, farger og s/hv, 2 t 2 min.

Ro.Go.Pa.G.
Ro.Go.Pa.G. er en episodefilm bestående av fire kortfilmer fra gigantene Roberto Rosselini, Jean-Luc Godard, Pier Paolo Pasolini og den mindre kjente Ugo Gregoretti.

Rossellini starter ballet med en farseaktig komedie om flyvertinnen Annamaria som strever med en amerikansk passasjer som ikke tar nei for et svar. Han tror alt han leser i Playboy, og har satt seg som mål å erobre flyvertinnen uansett hva hun måtte mene om saken. Deretter følger Godard sitt bidrag, en sci-fi-film om en mann som etter å ha sovet i to dager våkner for å oppdage at en atombombe har gått av 120 km over Paris. Alle forsikrer ham om at alt har gått bra og at ingen skade har skjedd, men etter hvert begynner han å få mistanke om at alt slett ikke er ved det samme. Mange ser bidraget som en skisse til hans film Alphaville som kom to år senere.

Pasolinis bidrag er allment regnet som filmens mest interessante. Det var også denne - kanskje som ventet - som ga Ro.Go.Pa.G. problemer med sensuren grunnet anklager om blasfemi. Her møter vi Orson Welles i rollen som filmregissør. Han sliter med umotiverte skuespillere og stabsmedarbeidere under opptak av en pretensiøs film om Jesus lidelseshistorie - et tema Pasolini selv visualiserte i Matteusevangeliet året etter.

Sist ut er Gregorettis bidrag, et angrep på konsumersamfunnet fortalt gjennom en forelesning av en professor og historien om en familie på husjakt der faren - spilt av Ugo Tognazzi - føler at han blir bombardert av reklame fra alle kanter.

olep

Billetter selges ved inngangen
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.