Film

FILM: THE FUTURE, REGI MIRANDA JULY 2011

CInemateket USF i Bergen setter nå opp 8 visninger av "The Future", kunstner og skuespiller Miranda Julys andre spillefilm. NB: Vises bare på cinematekene i Norge, så dette er sjansen!

The Future. Regi: Miranda July, USA/Tyskland, 2011. Manus: Miranda July. Foto: Nikolai von Graevenitz. Musikk: Jon Brion. Medv: Hamish Linklater, Miranda July, David Warshofsky, Isabella Acres, Joe Putterlik m.fl. Engelsk tale, svenske undertekster. DCP, farger, 1 t 31 min.

The Future
Miranda July var allerede etablert som konseptkunstner da hun i 2005 stakk av med Camera D'Or i Cannes for sin første spillefilm Me And You And Everyone We Know. July var veldig bevisst på ikke å stupe over film nummer to etter dette gjennombruddet, selv om det i manges øyne ville være det riktige. I stedet skrev July en bok og fortsatte å jobbe med ulike kunstprosjekt. Et av dem, kalt "Things We Don't Understand And Are Definitely Not Going To Talk About", var en hel serie av performancer der publikum ble plukket ut til å spille roller. Etter hvert ble det klart for henne at hun ville bruke "Things We Don't Understand" som utgangspunkt for sitt neste spillefilmprosjekt.

Mens Me And You And Everyone We Know var forfriskende annerledes, er The Future hakket pussigere og mørkere, men umiskjennelig Miranda July'sk likevel. Sophie og Jason har vært kjærester lenge, så lenge at de har begynt å se ut som hverandre. Sammen har de satt voksenlivet på vent, i stedet lever de i en slags fri og umoden tosomhet. Men da de beslutter å adoptere en gammel katt, utløser det en overraskende krise. De innser plutselig at livet og tiden går sin (ubønnhørlige) gang og i en tilstand av skrekk og forventning beslutter Sophie og Jason å leve livet til fulle helt frem til den dagen katten skal komme hjem til dem. Det er en beslutning som skal lede til dramatiske omveltninger.

Med utgangspunkt i en problemstilling mange kan relatere til, lager Miranda en helt særegen filmatisk historie, der følelser "settes ord" på gjennom uventede visuelle krumspring og tidenes pussigste voiceover får kommentere karakterenes eksistensielle famling. "The magical, metaphorical strain in The Future is what makes it powerful, unsettling and strange, as well as charming," konkluderte A. O. Scott i The New York Times.

Hege Jaer/CiO

The Future vises:
torsdag 9. februar 2012 kl. 21:15
fredag 10. februar 2012 kl. 19:00
fredag 10. februar 2012 kl. 21:00
lørdag 11. februar 2012 kl. 19:00
lørdag 11. februar 2012 kl. 21:00
søndag 12. februar 2012 kl. 19:00
søndag 12. februar 2012 kl. 21:00
mandag 13. februar 2012 kl. 21:00

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap

Billetter selges ved inngangen.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.