Film

FILM: SILENT MOVIE - MEL BROOKS, MARTY FELDMAN, PAUL NEWMAN, LIZA MINELLI M.FL. USA 1976

Silent Movie. Regi: Mel Brooks, USA, 1976. Manus: Mel Brooks, Ron Clark, Rudy DeLuca og Barry Levinson. Foto: Paul Lohmann. Musikk: John Morris. Medv: Mel Brooks, Marty Feldman, Dom DeLuise, Paul Newman, Marcel Marceau, Burt Reynolds, Liza Minnelli, James Caan, Anne Bancroft m.fl. Engelske mellomtekster, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 27 min.

Silent Movie
Silent Movie er en spesiell film. Enkelt forklart er det en film om en film som faktisk er den filmen filmen handler om. Om ikke det er kuriøst nok, er det til alt overmål en god gammeldags stumfilm, riktignok i farger, men fortsatt en god gammeldags stumfilm. Det lyder - og er - ganske vilt.

Mel Brooks spiller Mel Funn, en berømt filmregissør som har ødelagt karrieren med for mye alkohol. En dag får han vite at hans gamle studio, Big Picture, sliter økonomisk og er i ferd med å bli kjøpt opp av gigantkonsernet Engulf and Devour. Han bærer imidlertid på en idé til en film som garantert vil redde studioet. Sammen med sine trofaste venner Marty Eggs og Dom Bell presenterer han ideen for studiosjefen: En multimillionerdollarstumfilm med Hollywoods aller mest berømte stjerner på plakaten. Sjefen er så desperat at han lar seg overtale til å gjøre et forsøk, og de tre vennene legger ut på en eventyrlig stjernejakt.

Akkurat som karakterene i filmen oppfattet de fleste det som reinspikka galskap å lansere en klassisk stumfilm med mellomtekster, store fakter og bombastiske musikalske understrekninger i 1976. Riktignok hyllet Brooks stumfilmkomedien, noe som ga ham mulighet til å iscenesette det ene elleville påfunnet etter det andre. Mest uforglemmelig er kanskje scenen der en forundret Liza Minnelli blir vitne til de ødeleggelser tre menn i rustning klarer å påføre et kantineinventar.

olep

Billetter selges ved inngangen
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.