Film

FILM: HODIAK, NORGE 1994

Hodiak. Regi: Hans Petter Blad, Norge, 1994. Manus: Hans Petter Blad og Thure Erik Lund. Foto: Thure Erik Lund. Musikk: Ståle Caspersen. Medv: Håkan Islinger, Guandaline Sagliocco, Anne-Mali Sæther, Terje Sødahl, Ivar Asheim, Øystein Caspersen m.fl. Norsk tale, utekstet. 35mm, farger, 1 t 10 min.

Hodiak
Hodiak handler om Hilmar Hodiak som etter åtte år i utlandet kommer hjem for å spore opp kvinnen og barnet han forlot. Hun har selvsagt funnet seg en ny mann, som, nok en gang selvsagt, ikke liker at Hilmar kommer hjem. Dette utløser en rekke begivenheter som får katastrofale følger for dem alle.

Hodiak er en uavhengig, norsk lavbudsjett - for ikke å si nullbudsjett - produksjon, fra celluloiddebutanten Hans Petter Blad. Han hadde laget en spillefilm før, med den noe pretensiøse tittelen I siste åndedrag, men da var mediet video, noe som selvsagt gjør landsdekkende omtale og distribusjon vanskelig. Alle aspirerende regissørers drøm ble for Blad oppfylt med produksjonen av Hodiak; å få lage film, ordentlig film, på sprø plast, med perforering og optisk lydspor. I følge selvskrytet er den en komedie ("genre: komedie"), men "Svartsynt og kynisk komedie" vil nok være en bedre beskrivelse.

Kritikerene var jevnt over sams om at filmen ikke var noe mesterverk. Samtidig var mange av dem også enig om at det var en forfriskene og modig film, og pyntet på slakten sin med formuleringer som "Denne anmelder føler seg både utfordret, irritert og forfrisket av den stedighet som ligger bak ekesperimentet. Og anti-estetikken. Vi har altfor lite av slikt pågangsmot i norsk filmliv.", "... en norsk lavbudsjettfilm, full av lovende idéer, men ikke like elegant gjennomført," eller "...en tilsynelatende kynisk film som har endt opp som en frisk liten avveksling i kinosalen."

Tfk/red.

Billetter selges ved inngangen
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
kr 100 medlemsskap

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.