Film

FILM: THE LAST DAYS OF DISCO, REGI WHIT STILLMAN 1998

The Last Days of Disco. Regi: Whit Stillman, USA, 1998. Manus: Whit Stillman. Foto: John Thomas. Musikk: Mark Suozzo. Medv: Chloë Sevigny, Kate Beckinsale, Chris Eigeman, Mackenzie Astin, Matt Ross m.fl. Engelsk tale, svenske undertekster. 35mm, farger, 1 t 53 min.

THE LAST DAYS OF DISCO
The Last Days of Disco utspiller seg som tittelen antyder i det discoen som musikksjanger og samfunnsbevegelse er i ferd med å stagnere. Hovedpersonene er de to forlagsassistenene Alice og Charlotte, som bruker sin fritid på å lete opp passende livsledsagere på discoklubben som kun omtales som "The Club". Jentene kommer fra gode kår og tar ikke til takke med hva som helst - noe som bare gjør jakten på et dugelig mannfolk vanskeligere.

Discokulturen spiller i realiteten liten rolle i Last Days. Først og fremst bruker Stillman den utskjelte subkulturen på samme måte som han brukte den amerikanske kommersialismen og militarismen i Barcelona: Discoen blir mer enn noe annet brukt til å understreke at disse karakterene - som alle på et eller annet tidspunkt vinner vår sympati - tilhører det mest smakløse, udynamiske og bemidlede borgerskapet. Som alltid hos Stillman handler det om livene til den hvite, anglosaksiske øvre middelklassen, og i likhet med Metropolitan og Barcelona dreier det seg om en vemodig film hvor grensene mellom komedie og drama er ikke-eksisterende. The Last Days of Disco er formodentlig den beste discofilmen du noensinne kommer til å se. Og det er ikke bare fordi den ikke handler om disco.

AK

Billett kr 80.
Medlemsbillett kr 40.
Medlemsskap kr 100.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.