Film

BERGEN ANIMASJONSFESTIVAL: METROPIA

Paranoia Agent - Metropia er noe såpass sjelden som en skandinavisk animasjonsfilm med stort budsjett og ambisjoner om å både underholde og utfordre et modent publikum. Filmen utspiller seg i et lummert Europa i nær framtid, all olje er i praksis brukt opp og kontinentets T-banenett har blitt flettet sammen til et gigantisk nettverk under bakken.

Roger fra Farstad vil helst ikke kjøre T-bane. Han synes det er ubehaglig. Dessuten hører han stemmer i hodet sitt. En dag kommer Roger på sporet av noe stort og innser at hver minste detalj av hans liv styres av mystiske krefter. Han forsøker å bryte ut av systemet, men for å klare det behøver han hjelp av Nina. Og Nina har sine egne mystiske planer.

Bak Metropia står den svenske regissøren, produsenten og programlederen Tarik Saleh, som blant annet har regissert filmene Sacrificio - Vem förrådde Che Guevara og GITMO - New Rules of War sammen med Erik Gandini. I tillegg produserte han Sveriges Televisions Världens modernaste land, en av 2000-tallets mest kritikerroste svenske fjernsynsserier. Den forhenværende grafittikunstneren Saleh står for regien og har også forfattet manus sammen med sin faste samarbeidspartner Fredrik Edin. I tillegg har Stig "Nei, ikke han" Larsson, en av de mest innflytelsesrike og anerkjente skandinaviske forfatterne fra siste halvdel av 1900-tallet, bidratt på manussiden.

Metropia er unik både innen skandinavisk film og animasjonsfilm, et sjeldent ambisiøst prosjekt og definitivt en opplevelse man burde unne seg

Sverige 2009. Regi: Tarik Saleh. Engelsk tale, utekstet. 1 t 23 min.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.