Film

FILM: COLORS

Colors
I sørlige deler av Los Angeles er det krig mellom rivaliserende bander - lett gjenkjennelig i hver sine farger - og spesialpolitistyrker. Sean Penn og Robert Duvall spiller McGavin og Hodges, to hvite politimenn, en fersking og en veteran, som på forskjellig vis prøver å sette en stopper for volden mellom de rivaliserende gatebandene. De to er partnere i samme bil i LAPDs divisjon for gjeng-kriminalitet. Avdelingen skal ta seg av de 600 gategjengene i byen som til sammen har 70.000 medlemmer.

Hodges og McGavin har helt forskjellige måter å jobbe på. Hodges' tøffe, men rettferdige fremtreden har skaffet ham gjengenes motvillige respekt og kallenavnet "Onkel Bob". McGavins frekke, nedlatende stil og følelseskalde fremtreden går ikke godt sammen med den medfølende veteranen Hodges. Det gjør den heller ikke med de hevngjerrige gategjengene, noe som naturlig nok bekymrer Hodges.

Filmen beskriver den tøffe hverdagen for mange amerikanske ungdommer, og regissør Dennis Hopper brukte gjengmedlemmer fra flere bander både foran og bak kamera, noe som gjorde at filmen vakte stor oppsikt i USA. Faktisk var man redd for at det kunne oppstå bandeoppgjør på kinoene. Som i sine tidligere filmer er Hopper kritisk og ubehagelig realistisk i sitt syn på samfunnet.

red/olep

Regi: Dennis Hopper, USA, 1988. Manus: Michael Schiffer, etter sin egen roman. Foto: Haskell Wexler. Musikk: Herbie Hancock. Medv: Robert Duvall, Sean Penn, Maria Conchita Alonso, Randy Brooks, Grand L. Bush, Don Cheadle m.fl. 35mm, farger, 2 t 2 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.