Film

FILM: DIE POLIZISTIN - ANDREAS DRESEN, TY. 2000

Die Polizistin
Vi som er vokst opp med Derrick og andre målbevisste tyske politimenn har vel et kanskje noe urealistisk syn på deres virkelige hverdag. I Die Polizistin tror jeg nok Dresen er mye nærmere når vi får bli med den nyutdannede politikvinnen Anne på jobb i Rostock, nær Østersjøen.

Hennes kollegaer råder henne til å bli mer tykkhudet, det er den eneste måten å takle en jobb hvor nærkontakt med verdens elendighet blir en daglig plikt. Anna er imidlertid ennå ikke blitt avstumpet, så hun griper tak i problemene på sin egen måte og kanskje ikke alltid etter boka.

Gabriela Maria Schmeide er virkelig strålende i rollen som Anna, og formelig bærer filmen frem på egen hånd.

Kjell Runar Jensen (CiO)/red.

Die Polizistin. Regi: Andreas Dresen, Tyskland, 2000. Manus: Laila Stieler, etter en roman av Annegret Held. Foto: Michael Hammon. Medv: Gabriela Maria Schmeide, Axel Prahl, Paul Grubba m.fl. Tysk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 1 t 38 min.

 

 

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.