Film

FILM: BRODER DANIEL FOREVER, REGI KRISTIAN BENGTSSON

Broder Daniel Forever. Regi: Kristian Bengtsson, Fredrik Wenzel og Henrik Hellström, Sverige, 2009. Manus: Kristian Bengtsson, Fredrik Wenzel og Henrik Hellström. Foto: Kristian Bengtsson og Fredrik Wenzel. Musikk: Broder Daniel Forever m.fl. Medv: Mattias Bärjed, Henrik Berggren, Adam Bolmeus, Theodor Jensen, Lars Malmros m.fl. Svensk tale, utekstet. 35mm, farger, 57 min.

Vises sammen med "Skinnskatteberg".

Broder Daniel Forever
Dette er dokumentaren om det så smått legendariske bandet Broder Daniel. Som alternativt rockeband fra Göteborg ble de regnet som en av hjørnesteinene på den alternative svenske musikkscenen på 1990-tallet. Bandet var svært ustabilt og medlemmer kom og gikk til stadighet. I 2008 begikk gitarist Anders Göthberg selvmord, og foruten en hyllestkonsert til Göthberg har ikke bandet verken spilt konserter eller utgitt noe nytt materiale siden.

Denne dokumentaren er en hyllest til bandet og et must for alle deres fans. For de som ikke har oppdaget dem enda er det en unik mulighet til å stifte bekjentskap med et av de meste spennende bandene den svenske alternative musikkscenen har bydd på de siste tjue årene.

Anita Flåt Vestøl/CiO/red.

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.