Film

"Neotpravlennoye pismo", regi: Mikhail Kalatozov

I et av de mest øde områdene på den sibirske taigaen håper geologene på å finne diamanter, men området er enormt og sommeren er kort. Etter en lang og utmattende reise klarer de å sette diamantgruven på kartet. De må så levere kartet tilbake til Moskva, men på dagen for deres avreise bryter en skogbrann ut, og geologene fanges i skogen. Sjelden har naturen vært så dominerende tilstede på film som i Mikhail Kalatozovs kraftfulle Brevet som ikke ble sendt. Filmfotograf Sergei Urusevskij må nevnes i denne sammenhengen, fordi resultatet er så tydelig et produkt av samspillet mellom regissør og fotograf. De brede svarte og hvite cinemascope-bildene bretter ut et intenst dramatisk landskap som er vakkert, truende og i siste instans direkte skremmende. Realiseringen av det siberianske landskapet er nesten ikke til å tro, og filmen fanger flott hvordan naturen påvirker skuespillerne. Fotograf Urusevskij sier selv: "Kamera kan uttrykke hva skuespilleren ikke kan portrettere: hans indre fornemmelser. Kamera må spille sammen med skuespillerne." Det uovertreffelige regissør/fotograf-paret Kalatozov og Urusevskij står for øvrig også bak to av 1950- og 1960-tallets beste russiske filmer, nemlig Og tranene flyr og Soy Cuba (1964). Kjell Runar Jenssen (CiO)/red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.