Film

Film: Ødipus Rex, Italia 1967

Ødipus Rex Pasolini har valgt å gi sin utgave av Sofokles' klassiske tragedie en rammehandling fra våre dager. Fra åpningen i en italiensk garnisonsby følger vi myten om gutten som blir oppfostret hos kongen uten å vite at han er et hittebarn. Det spesielle ved Pasolinis Ødipus er at han ikke er intellektuell, men tvert imot en proletar. Slik fremheves nettopp det faktum at han ikke vet og ikke vil vite. Filmen er preget av en sterk poetisk billedkraft, der spesielt valg av kostymer og musikk underbygger filmens uvirkelige og mystiske atmosfære. Medlemskort: gyldighet og salgsperioder På grunn av kinoloven må man være medlem av Bergen filmklubb og Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kroner 90,-, og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12. Billetter Koster kr 40,- både på Bergen filmklubb og på Cinemateket USF. Billettsalget starter 20 minutter før forestilling.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.