Film

FILM: JENTER + KONTROLL, regi Hanne Myren

En novellefilm og en dokumentar av Hanne Myren

Cinemateket USF
Onsdag 30. april kl. 21
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

Kontroll handler om de følelsene vi helst vil ha for oss selv. Filmen handler om Marine (23) som har tatt vare på seg selv siden hun var 15. Hun er både sterk og sårbar. Hun har forstått at det er hun som må være sterkest. Hun vet hun kan det og hun har øvd seg lenge. Nå har hun for første gang forelsket seg i en gutt som er snill. Hvordan vil det være for Marnie å forholde seg til en som vil henne godt? Ofte drømmer hun at Adam dør. Da blir hun kald og avvisende og hun orker ikke se han. Det er bare et spørsmål om tid før han oppdager at han er for bra for henne, mener hun. Vil det være bedre å komme han i forkjøpet?

Jenter er en dokumentar om de tøffe jentene i 10. klasse; om status, intriger, festing og gutter, i en alder der alt skal gjøres for første gang. Filmen viser én av mange måter å være jente på i Norge i 2006. Gjennom halvannet år har filmskaperne fulgt jentegjengen ved ungdomsskolen, og vunnet deres tillit slik at de har latt kamera følge seg gjennom dagene, på skolen, på fest og i personlige samtaler på jenterommet, og gitt et åpent, sårt og ekte bilde av hvordan de har det på dette stadiet i livet. Jentene er tidvis så beintøffe at vi rygger unna. Det er her vi finner denne filmens kanskje største styrke, nemlig at den ikke viker med blikket.

Over to hundre timer med film er redigert ned til 75 minutter, som viser utsnitt av jentenes hverdag uten at noen voksen stemme blander seg inn i fortellingen. Dette er jentenes egen historie, på godt og vondt. Det er en historie om fortrolighet, forelskelse, aggresjon og usikkerhet.

--------------

NB: Premiere på Hanne Myrens film ELSK MEG samme dag kl. 18.30, og påfølgende møt-regissøren i kinosalen kl. 20.00.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.