Film

FILM: ELSK MEG - Hanne Myren 2014

Regissørens første og oppsiktsvekkende spillefilm har fått strålende gode kritikker. Eksklusive visninger for Cinemateket - kommer ikke på Bergen Kino

Vises i Cinemateket USF
Onsdag 30. april kl. 18.30
Søndag 4. mai kl. 13.00
Søndag 4. mai kl. 21.00
Onsdag 14. mai kl. 21.00
Søndag 18. mai kl. 19.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

NB: Møt regissøren i samtale med Aksel Kielland i salen etter første visning onsdag 30. april kl. 20.00

Elsk meg
er en varm og ekte film, som er løst basert på historiene til skuespillerne i filmen. Denne tilnærmingen til historien gjør dette til en helt spesiell og sterk filmopplevelse.

Elsk meg handler om en ung kvinnes lengsel etter å bli elsket og frykten for å bli avvist. En kjærlighetshistorie farget av sjalusi, usikkerhet og feighet – følelser vi helst holder for oss selv. 20 år gamle Maria er ensom, rastløs og impulsiv. Hun forelsker seg i den mer jordnære og tålmodige Adam, den første kjæresten som behandler henne bra. Men Maria sliter med å forsone seg med sin fortid og forholdet til faren, som har kommet og gått gjennom hennes oppvekst. Det viser seg at Adam deler en lignende opplevelse av tap og i løpet av den første tiden som samboere blir Maria mer trygg på Adam og sammen står de sterkere. Men når faren hennes dukker opp igjen, blir Maria nok en gang minnet om at ingenting varer evig.

Regissør og produsent Hanne Myren har produsert til sammen 20 dokumentarer og kortfilmer. Hennes første kinodokumentar som regissør, Jenter, vant Amanda for beste dokumentar og beste barne-og ungdomsfilm i 2007. Med novellefilmen Kontroll vant hun Terje Vigen-prisen under Kortfilmfestivalen i Grimstad i 2009 og ble nominert til Amada for beste kortfilm samme år. Elsk meg er Myrens første spillefilm.

Les også fyldig analyse av filmen i Montages.no


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.