Film

ESKIL VOGT I SAMTALE MED AUDUN LINDHOLM

Regissør Eskil Vogt opplever gode kritikker for sin første spillefilm "Blind". I kveld møtes han og redaktør i Vagant - Audun Lindholm - for en prat.

Cinemateket USF
Torsdag 19. februar kl. 20.00
Kr 40 / 0 (medlemmer)
Varighet ca. 45 minutter.

Eskil Vogt er manusforfatter og filmregissør. Han er utdannet ved den nasjonale franske filmskolen La fémis, og har flere ganger deltatt med film på Den Norske Kortfilmfestivalen i Grimstad, sist med Les étrangers i 2004. Med filmen Une étreinte (2003) vant han Terje Vigen-prisen og Prix UIP i 2003. Sammen med Joachim Trier har han dessuten skrevet manus til filmene Reprise (2006) og Oslo, 31. august (2011). For Reprise fikk de to Amanda-prisen i klassen beste filmmanus og Aamot-statuetten i 2007.

Eskil Vogts debut som langfilmregissør, Blind, fikk sin verdenspremiere under Sundance Film Festival i midten av januar i år. Samtidig ble det kjent at filmen også skal delta i konkurransen under Berlin Internasjonale Film Festival i midten av februar, i det prestisjetunge Panorama-programmet. Det er derfor med stor glede at Cinemateket i Bergen har fått mulighet til å ha en førpremiere på Blind allerede 19. februar – den har ordinær kinopremiere 28. februar.

I tillegg har Vogt kuratert et lite filmprogram for Cinematekene i Bergen, Oslo og Trondheim, med filmer som enten har inspirert ham i arbeidet med Blind, eller som rett og slett er hans personlige favoritter.
- Providence
- See no evil - hear no evil
- Stardust memories
- Notorious
- Avdøde advarer

Alt dette vil være tema når Audun Lindholm, redaktør i tidsskriftet Vagant, skal møte Vogt denne kvelden for en prat. Gå ikke glipp av muligheten til å oppleve et unikt møte med en av Norges mest spennende, unge filmskapere.

red./olep

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.