Film

BLIND - FØRPREMIERE

Regissør Eskil Vogts sorte komedie - sett innenfra

Cinemateket USF
Onsdag 19. februar kl. 18.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

Eskil Vogts debut som langfilmregissør, Blind, fikk sin verdenspremiere under Sundance Film Festival i midten av januar i år. Samtidig ble det kjent at filmen også skal delta i konkurransen under Berlin Internasjonale Film Festival i midten av februar, i det prestisjetunge Panorama-programmet. Det er derfor med stor glede at Cinemateket i Bergen har fått mulighet til å ha en førpremiere på Blind allerede 19. februar – den har ordinær kinopremiere 28. februar.

Etter at Ingrid mistet synet i voksen alder, vil hun ikke lenger bevege seg ut av leiligheten. Hun føler at mannen hennes er der på dagtid, at han har sneket seg inn og observerer henne i det skjulte. Ingrid erindrer fortsatt hvordan verden rundt henne ser ut, men minnene blir svakere og svakere og kanskje er hun i ferd med å miste fullstendig grep om virkeligheten?

Blind er et humoristisk og uforutsigbart drama om hvordan våre innerste fantasier og lengsler preger vår opplevelse av verden utenfor.

Les NRK Filmpolitiets anmeldelse her: http://p3.no/filmpolitiet/2014/02/blind/

Regissør Eskil Vogt er regiutdannet fra en av Europas mest prestisjefulle filmskoler: La Fémis i Paris. Han har regissert flere prisvinnende kortfilmer som blant annet har vært nominert til European Film Award, vunnet Terje Vigen-prisen i Kortfilmfestivalen i Grimstad og hovedprisen på Premiers Plans-festivalen i Angers i Frankrike. Vogt har også hatt stor suksess som manusforfatter, og hans tette samarbeid med Joachim Trier er regnet som avgjørende for både Reprise (2006) og Oslo, 31. August (2011). Joachim Trier er for øvrig involvert i Blind som assosiert produsent og mentor for filmen.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.