Film

Film: Jodorowskys The Holy Mountain

Et visuelt jordskred av religiøs symbolikk, mystikk, metafysikk, alkymi, splatter, psykedelia og rent kaos. En samling av de mest bisarre scener og slående tablåer noen gang festet til film.

Vises torsdag 10. oktober kl. 19.00
og tirsdag 15. oktober kl. 21.00.
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

Mange vil nok synes at El Topo er både fascinerende og ganske langt ute. Men på ute-skalaen er den ingenting mot The Holy Mountain, et visuelt jordskred av religiøs symbolikk, mystikk, metafysikk, alkymi, splatter, psykedelia og rent kaos. Filmen er en samling av de mest bisarre scener og slående tablåer noen gang festet til film. Og det skal han ha, Jodorowsky, det krever et vidunderlig skrudd sinn å komme opp med den ene høyst originale visuelle ideen etter den andre i et slikt tempo han gjør her.

Pop-filosofi, religiøs satire eller blodig alvor? The Holy Mountain følger Alkymisten, en Kristus-lignende karakter, Tyven og syv andre opplyste mennesker. De er på en voldelig pilegrimsreise i søken etter gudenes hjem for å avsette dem. Hvis dette høres litt sketchy ut er det ingen overdrivelse å si at narrasjon ikke er denne filmens sterkeste kort. På den annen side, hvis du vil se erobringen av Mexico spilt av reptiler, fugler fly ut av sårene til drepte mennesker, en parade med hundrevis av korsfestede lam, eller bare synes at trykkekunsten innbefatter altfor lite rumpe, da er dette filmen for deg.

The Holy Mountain er vittig, uhyrlig og, som man kanskje skjønner, vanskelig å beskrive. Derfor kommer denne forestillingen med en garanti: The Holy Mountain er som ingen andre filmer du har sett.
sw.

La montaña sagrada. Regi og manus: Alejandro Jodorowsky. Mexico/USA 1973. Foto: Rafael Corkidi. Musikk: Don Cherry, Ronald Frangipane og Alejandro Jodorowsky. Medv.: Alejandro Jodorowsky, Horacio Salinas, Zamira Saunders, Juan Ferrara, Adriana Page m.fl. Utleie: egen kopi. Spansk og engelsk tale, engelske undertekster. Digital video, farger, 1 t 54 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.