Film

FILM: Chungking Express (WONG KAR-WAI DOUBLE BILL)

DVD-coveret sier "Incredibly sexy", "Intoxicating irresistible" og "Gloriously hip". Kjærlighet og lengsel i Hong Kong, sier vi.

Vises tirsdag 17. september kl. 21.00 // onsdag 18. september kl. 19.00.
Double bill tilbud: 
Se både Ashes of time Redux og Chunking Express for kr 120 / 60.
Ordinære priser for enkeltvisninger: Kr 80 / 40
Billettsalg ved inngangen like før visning.

Chungking Express utspiller seg rundt et gatekjøkken i hektiske Hong Kong. Her treffer vi to politimenn som begge har blitt dumpet av kjæresten. Den første, nr. 223, bearbeider sorgen over tapt kjærlighet ved å fortære enorme mengder av eks-damas yndlingsmat: ananas på boks. Han hamstrer inn hermetikkbokser som snart går ut på dato og setter utløpsdatoen som frist for hennes tilbakekomst. Men selv hermetikk går ut på dato.

Også i neste fortelling er humoren dominerende og undertonen tragisk. Her møter vi nr. 663, som søker terapi gjennom mer eller mindre dype samtaler med såpen eller kosedyret. «Jeg sa jo du ikke skulle gråte» sier han trøstende til den dryppende vaskefilla. I likhet med nr. 223 projiserer han sin sorg over til særdeles prosaiske gjenstander.

Ungjenta som jobber i gatekjøkkenet fatter interesse for nr. 663. Hun får tak i en kopi av nøkkelen til leiligheen hans, og finner utløp for sin interesse gjennom – uten hans vitene og vilje – å vaske og rydde hjemme hos ham mens han er på jobb. Umerkelig endres de hjemlige omgivelsene til nr. 663, og humøret hans blir tilsvarende bedre.

Filmen er tydelig signert Wong Kar-wai og hans faste fotograf Christopher Doyle. Formspråket er fragmentarisk og frenetisk, klippingen er kjapp og brutal, fargene intense, musikken cool, bildene et sted mellom utflytende, tilfeldige og stiliserte – og alt går fryktelig fort, selv i slow motion.

Bfk/red.

Chongqing senlin. Regi og manus: Wong Kar-wai. Hong Kong 1994. Foto: Christopher Doyle. Musikk: Frankie Chang og Roel A. Garcia. Medv.: Takeshi Kaneshira, Tony Leung Chiu-wai, Brigitte Lin Chin-hsia, Faye Wang, Valerie Chow m.fl. Utleie: Arthaus. 35mm, farger, 1 t 43 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.