Konsert

Franz Ferdinand

Klodens heteste indie-band er født på ny, ifølge NME. Ny plate, ny turné og stopp på USF i Bergen.
Det er snart femten år siden "Take Me Out" gjorde Glasgow-kvartetten Franz Ferdinand til klodens heteste indie-band. Fremdeles aktuelle og med nytt album i bagasjen setter de til sommeren kursen for Oslo og Bergen!
 
Debuten Franz Ferdinand gikk rett in på tredjeplass på de britiske salgslistene i 2004. Et år senere kunne Alex Kapranos & co plassere Brit Awards for Beste britiske gruppe og Beste rockeband på peishyllen. Siden den tid har gjengen foret sin trofaste lytterskare med en anselig mengde energiske og dansevennlige gulvfyllere.
 
Med klare inspirasjoner fra New York-hipsterne The Strokes, sto Franz Ferdinand sammen med landsmennene i Kaiser Chiefs og Arctic Monkeys for en ny bølge av postpunk som rullet over Europa. Denne bølgen ser vi fremdeles tydelige spor av i dagens rock.
 
"A Band Reborn!” er overskriften i NMEs rosende anmeldelse av Franz Ferdinands fjerne album, Always Ascending: “This is dance music played not by machines, but by humans. ‘Always Ascending’ is, everywhere you look, a record driven by vim, vigour and ideas, and plenty of Kapranos’ idiosyncratic way with a lyric. 
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.