Film

The Prestige - David Bowie

Regissør Nolan sa en gang om David Bowie at han aldri kunne sett for seg en annen skuespiller for rollen som den serbiske fysikeren/oppfinneren/ingeniøren/geniet Nikola Tesla i the Prestige

The Prestige. Regi: Christopher Nolan. USA/Storbritannia 2006. Engelsk tale, norske undertekster. Utleie: Nasjonalbiblioteket. 35mm, 2 t 10 min.

Da Bowie i første omgang avslo tilbudet gikk Nolan til og med så langt som å fly over Atlanteren for å overbevise Bowie ansikt til ansikt om å ta rollen. Det er vanskelig å si om grunnen til at Bowie fungerer så godt i rollen er fordi han virkelig bringer Tesla til live, eller fordi han får oss til å tro at kanskje Tesla selv var litt lik Bowie. Men om Bowie er en skuespiller av rang eller ikke er egentlig uvesentlig når faktum er at han tilførte sine roller noe som ganske enkelt ingen andre kunne. I denne fantastisk skrudde og omsider nihilistiske fortellingen om Christian Bale og Hugh Jackmans rivaliserende magikere tilfører Bowies karakter en velkommen dose av det vitenskapelige/overnaturlige – fordi han er Tesla? Fordi han er Bowie? Har det egentlig noen ting å si?

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.