Film

The Last Temptation of Christ - David Bowie

Bowie spiller Pontius Pilatus i Scorseses dypt personlige og svært kontroversielle gjenfortelling av Kristis siste dager.

The Last Temptation of Christ. Regi: Martin Scorsese. USA 1988. Engelsk tale, norske undertekster. Utleie: Nasjonalbiblioteket. 35mm, 2 t 44 min.

Bowie jobbet ikke så ofte med amerikanske regissører, men hvis man skal velge en amerikansk auteur til å jobbe med, kan det like godt være Martin Scorsese.
Han har en scene med Willem Dafoes Jesus som er så subtil, silkeaktig og smart som noe Bowie noensinne har gjort på det store lerretet.

Bowies Pilatus er ikke skildret som den feige, skurkeaktige karakteren fra bibelhistorien, men som mye mer ugjennomtrengelig og urokkelig: en byråkrat uten ideologi. Scorseses oppfatning av Kristus-historien er modig, eksperimentell og har en moderne følelse – og ikke alle er fullstendig vellykkede (Harvey Keitels dialekt..?!). Men valget av Bowie, selv om det er i en relativt liten rolle, er inspirert og gir uventet tekstur og substans til sammenstøt av ideologier og politisk filosofi mellom de to mennene.

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.