Film

Absolute Beginners - David Bowie

Filmen trekker veksler på både Grease og West Side Story med sine skildringer av det pulserende tenåringslivet på slutten av 1950-tallet. Her er vi imidlertid ikke i USA, men i London

Absolute Beginners. Regi: Julian Temple. Storbritannia 1986. Engelske tale, utekstet. Utleie: Nasjonalbiblioteket. 35mm, 1 t 48 min.

I Absolute Beginners møter vi den 19 år gamle fotografen Colin (spilt av Eddie O’Connell, som ser ut som en ung Bowie). Han pleier en sterk aversjon mot popens kjendisverden i Londons uteliv. Han blir imidlertid pladask forelsket i den frodige modellen Crepe Suzette (Patsy Kensit) og blir selv blir absorbert av det samme livet. Colin setter alt på å vinne hennes hjerte med sine fotoambisjoner, men underveis mister han grepet på sine egne idealer.

Bowie spiller rollen som Vendice Partners – en misfornøyd, selvopptatt showbusiness-spekulant i firkantet dress og tett bundet slips. Hans korte, blekede hår og solfylte hud refererer klart til den virkelige Bowie vi så i kjølvannet av «Let’s Dance»-suksessen. David Bowie både skrev og sang filmens soundtrack, er den et fyrverkeri av glitter, støy og overdrevet scenografi.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.