Konsert

Nils Petter Molvær

En grensesprengende trompetist som gikk nye retninger i jazzen med klassiske "Khmer" i 1998. I kveld med sitt faste band i Sardinen USF.

Trompetist, komponist og produsent Nils Petter Molvær tar jazz, ambient, elektronika og break beats, såvel som element fra hip hop, pop og rock, og kverner det hele sammen til et unikt og dramatisk lydlandskap med høy intensitet. Med Khmer omdefinerte han jazzen i 1998 – sidan den gang har han fortsatt å fornye både seg selv og elektronisk musikk.

I tillegg til å være en grensesprengende trompetist, med sin egen unike sound, har han også laget musikk for en rekke filmer, TV-serier, dokumentarer og skuespill. På sine to siste kritikerroste albumutgivelser, «Switch» og «Buoyancy», har Molvær samarbeidet tett med strengevirtuos Geir Sundstøl og den evig aktuelle perkusjonisten Erland Dahlen. I tillegg har musikerne med seg bassist Jo Berger Myhre på scenen og som medprodusent på melodiøse «Buoyancy». Albumet sikret også Nils Petter Molvær hans fjerde Spellemannspris, men den første i jazzkategorien.

Sist han besøkte Bergen Jazzforum var det sammen med reggae-legendene Sly & Robbie i Røkeriet. Denne gangen får vi oppleve han i mer intime omgivelser, med sitt faste og alltid utforskende band på scenen i Sardinen. 

«Jeg kan ikke si jeg har hørt Nils Petter Molvær bedre enn med denne kvartetten.»: 6/6 - Aftenposten

«En svært så vellykket sjangerhybrid som sørget for å trollbinde en nesten fullsatt sal. Landets kanskje mest berømte jazztrompetist fikk så absolutt vist at han er i stand til å gå nye veier – og det uten å miste sin identitet.»: 6/6 - Bergens Tidende

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.