Konsert

David Murray feat. Saul Williams

Murray kommer med sin Infinity Quartet, og en av de største og mest markante skikkelsene på den amerikanske spoken word-scenen, Saul Williams.

DAVID MURRAY saksofon, klarinett / SAUL WILLIAMS stemme / ORRIN EVANS piano / NASHEET WAITS trommer / JARIBU SHAHID kontrabass

Få musikere i jazzen har vist seg å være mer energisk produktive og allsidige enn saksofonisten David Murray. Med et stort antall utgivelser under eget navn og som sidemann, har han siden midten av 1970-tallet utforsket både avantgardistiske og mer tradisjonelle stilarter, med en rekke spennende musikalske avstikkere underveis. Med sin Infinity Quartet, oppkalt etter hans tidlige år i Studio Infinity Loft i New York, har Murray fått med seg en av de største og mest markante skikkelsene på den amerikanske spoken word-scenen, Saul Williams.

Han har en stødig og allsidig karriere på egenhånd, trygt plassert i krysningen mellom hip-hop og slampoesi. Samtidig har Williams operert på tvers av en rekke kunstformer, med blant annet hovedrolle i kultfilmen «Slam». Hans slagkraftige og smarte tekster gjør ham til en unik utøver – en bemerkelsesverdig poet med et sterkt politisk engasjement. I David Murray, som tidligere har jobbet med forfattere som Amiri Baraka og Ishmael Reed, har Williams funnet en ideell musikalsk partner. Sammen utforsker de både det lyriske og det rytmiske i musikken, og er i februar klare med albumet «Blues for Memo».

Dette blir en kveld du ikke vil gå glipp av!

Billetter: 250,- / Medlemmer: 150,-
Dørene åpner 20.00, konsertstart 21.00.

Konserten presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.