Konsert

Billy Cobham

Det er lenge siden sist (1996) - trommelegenden er endelig tilbake!

Fredag 2. februar er den legendariske trommeslageren endelig tilbake i Bergen, for første gang siden 1996. Denne kvelden får vi et innblikk i Cobhams legendariske og varierte karriere, med klassikere fra både jazz- og rockehistorien på repertoaret.

BILLY COBHAM trommer // CHRISTIAN GALVEZ bass // STEVE HAMILTON keyboard // CAMELIA BEN NACEUR keyboard // EMILIO GARCIA gitar

Billy Cobham fikk sitt store musikalske gjennombrudd tidlig på 1970-tallet som trommeslager for legendariske Mahavishnu Orchestra og i bandet til Miles Davis. Han er en pioner innen fusion-jazzen, med sin unike og kraftige spillestil blir han også regnet som en av de mest innflytelsesrike og fremste trommisene i nyere tid.

Cobham ga ut sin debutplate «Spectrum» i 1973, som overraskende ble en stor kommersiell suksess, og gikk rett til topps på Billboards jazzalbum-liste. Noen år før dette gikk han i studio med Miles Davis og bidro med perkusjon på klassikeren «Bitches Brew», senere fikk han en mer sentral rolle i bandet og spilte inn flere plater med Davis. Utover på 80- og 90-tallet satt han bak trommesettet for blant andre Peter Gabriel og Grateful Dead, noe som resulterte i en stor fanskare i andre musikalske kretser, inkludert superfan Phil Collins.

Billy Cobham lot seg fascinere av den nordiske jazzscenen, og startet på 90-tallet den akustiske kvartetten «Nordic» med Tore Brunborg, Terje Gewelt og Bugge Wesseltoft.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.