Konsert

GÅTE

NB Konserten er utsolgt. Gåte er tilbake! 12 år etter at de ga seg, er det legendariske trondheimsbandet igjen aktuelle med ny musikk! Support: Storm Weather Shanty Choir

Gåte har solgt mer enn 100 000 album, gått til førsteplass på VG-listen, og vært tildelt blant annet Spellemann- og Prøysenprisen. Hva blir det neste på deres andre etappe?

Gåte ble startet av søskenparet Sveinung og Gunnhild Sundli i 1999. De gjorde seg raskt bemerket med å kombinere norsk folkemusikk med eksplosiv og progressiv rock. Gjennom spektakulære konserter, to studioalbum, to EP-er og ett livealbum gjorde de stor suksess.

Søskenparet har en solid forankring i folkemusikken. Det er derfor naturlig for dem å fortsette å bygge musikken rundt gammelt tradisjonsmateriale. Samtidig har det meldt seg et behov for å skape noe helt nytt. Det nyskrevne materialet vil være sterkt inspirert av gammelt tradisjonsmateriale, slik at nytt og gammelt kan gå hånd i hånd og skli naturlig inn i et felles ”Gåte-univers”.

Gåte er derfor veldig glade og beæret over å kunne annonsere at de har fått med seg nåtidens folkemusikk-guru Knut Buen som tekstforfatter. Han er mest kjent som en av Norges fremste utøvere på hardingfele. Det som kanskje ikke er like kjent er at han også er en stor ordkunstner.

Gåte på facebook @gaateriddle

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.