Film

BIFF: Promised Land

40 år etter Kongens død skildres et Amerika som i likhet med Elvis struttet av virilitet og fremtidstro i sin ungdom, men som nå står i fare for å dø av fedme og rusproblemer på sitt eget metaforiske toalett

I denne underholdende dokumentaren tar den amerikanske samfunnskritikeren og filmskaperen Eugene Jarecki oss med på en musikalsk rundreise gjennom USA i en sølvfarget Rolls Royce som tidligere tilhørte Elvis Presley.

Filmen er spilt inn under presidentvalgkampen i 2016, og skildrer den amerikanske drømmen ved et vendepunkt i landets historie. Alec Baldwin, Ethan Hawke, Public Enemy-frontmann Chuck D, «The Wire»-skaper David Simon og den anerkjente musikkjournalisten Greil Marcus er blant intervjuobjektene vi møter i denne åndelige reisen gjennom amerikansk kultur. Jarecki har også gjort en storartet jobb med å lete frem avslørende arkivopptak, som han bruker for å kartlegge Elvis og USAs reise fra en enkel gutt fra landet til en grotesk og karikert figur som minner mistenkelig om de dekadente monarkene Amerika ble grunnlagt i opposisjon til.

USA / 2017 / 1 t. 57 min.
SPRÅK:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Alec Baldwin, Tony Brown, James Carville, Chuck D., Maggie Clifford, Radney Foster
REGI:
Eugene Jarecki
MANUS:
Eugene Jarecki, Christopher St. John
FOTO:
Tom Bergmann, Christopher Frierson, Étienne Sauret
PRODUSENT:
Christopher Frierson, Eugene Jarecki, David Kuhn, Christopher St. JohnTilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.