Film

The Fits - regi Anna Rose Helmer, USA 2015

I sin debutfilm The Fits gir regissør Anna Rose Holmer oss en meditasjon over selvoppdagelse som fokuserer på å finne den dype i det hverdagslige. En historie om å være en jente, og som ikke handler om seksuell oppvåkning.

Kullsvart, flettet hår, senete kropp, definerte muskler, sterk vilje. Elleve år gamle Toni fra Cincinatti trener boksing sammen med storebroren sin, men kaster nysgjerrige blikk over på de selvsikre og forfengelige tenåringsjentene i dansegruppa Løvinnene. Like etter at Toni blir tatt opp i gruppa, blir flere av jentene rammet av mystiske anfall med uforklarlige krampetrekninger og besvimelser. Skyldes det stress? Nerver? Er det noe i drikkevannet? Og er det smittsomt? Mens Toni prøver å få grep om dansen, betrakter hun den tiltagende epidemien rundt seg med skepsis og fascinasjon.

Med sparsommelig dialog, men et ekspressivt lydbilde og et velkomponert visuelt blikk, presenterer The Fits oss for Tonis verden. Filmen er full av energi, fysisk bevegelse og girlpower, samtidig som det er noe dvelende og gåtefullt over fremstillingen av sykdommen blant ungjentene. En oppvekstskildring fra øverste hylle.

Anna Rose Holmer er en amerikansk filmskaper og produsent. Etter å ha studert filmfoto ved New York University, har hun produsert og regissert dokumentarfilm. The Fits er hennes første spillefilm, og er laget på lavt budsjett gjennom et talentprogram i regi av Venezia-festivalen, der filmen hadde sin premiere.

The Fits. Regi: Anna Rose Helmer. USA 2015. Utleie: Cinematekene. Engelsk tale, utekstet. DCP, 1 t 11 min.

Les mer om filmen i Hollywood Reporter >>

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.