Film

Tanna

Regissørene Martin Butler og Bentley Dean med en sann historie - den første første spilt inn i øystaten Vanuatu med skuespillere utelukkende fra Yakel-stammen, der ingen hadde sett en film før.

Handlingen i Tanna utspiller seg på en øy sør i Stillehavet hvor Wawa, en ung jente fra en av øyas siste gjenværende stammer, forelsker seg i Dain, barnebarnet til høvdingen. Da krigen mot en nabostamme plutselig eskalerer blir Wawa uvitende lovet bort som en del av fredsforhandlingene. Dain og Wawa bestemmer seg derfor for å rømme, men blir forfulgt av fiendtlige krigere innstilt på å drepe dem. De tvinges til et umulig valg mellom sin hjerter eller stammens framtid, mens landsbyboerne kjemper for å holde på stammens tradisjoner og kultur i den nye verden.

Tanna har allerede skapt historie som Australias første nominasjon i Foreign Language-kategorien til årets Oscar-utdeling (landet har nominert 10 titler siden 1996). Filmen er basert på en sann historie og er den første spilt inn i øystaten Vanuatu med skuespillere utelukkende fra Yakel-stammen, hvorav ingen hadde sett en film før. Filmen ble skutt uten tilgang til strøm – alt utstyret var solcelledrevet, inkludert postproduksjonen. De anerkjente australske filmskaperne Martin Butler og Bentley Dean har gjennom et tett samarbeid med de innfødte jobbet videre med sitt tidligere dokumentariske verk for å skape en henrivende filmatisk fremstilling av en tradisjonsrik kultur.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.