Film

Livet under vann med Steve Zissou - Wes Anderson USA 2004

I serien Friday Night Special med regissøren Wes Anderson hører denne filmen definitivt hjemme.

Den internasjonalt anerkjente oseanografen Steve Zissou (Bill Murray) og hans crew, Team Zissou, setter ut på en ekspedisjon for å jakte ned og drepe den mystiske, flyktige, og muligens ikke-eksisterende Jaguarhaien som drepte Zissous partner under innspillingen av en dokumentar de jobbet på sammen. Med på reisen er blant annet en ung co-flypilot (Owen Wilson), en gravid journalist (Cate Blanchett) og Zissous fraskilte kone (Anjelica Huston).

Filippinske pirater, kidnapping og konkurstrussel er bare noen av hindrene de må overkomme på vei til sitt endelige mål. I regi av mannen bak The Nightmare Before Christmas og James and the Giant Peach tilfører Anderson litt herlig vimsete sjarm gjennom bruk av stop-motion-animasjon i filmens monsterdesign.

The Life Aquatic with Steve Zissou. Wes Anderson. USA 2004. Engelsk, fransk, portugisisk, tysk, italiensk tale m.m., norske undertekster. 35mm, 1 t 58 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.