Film

BIFF: Tomcat

Et nervepirrende og minimalistisk drama med brå utbrudd av sjokkerende sadisme.
En fremmed i min seng

Andreas og Stefan lever et idyllisk liv sammen med katten Moses. De bor i et vakkert gammelt hus ved vinmarkene utenfor Wien, og jobber i samme symfoniorkester som henholdsvis administrator og musiker. De har god råd, og dagliglivet deres preges av deres felles lidenskap for musikk, en stor bekjentskapskrets, og et forhold preget av gjensidig tillit. Det er med andre ord snakk om den type idyll som aldri figurerer i europeiske kunstfilmer med mindre den er dømt til å gå i tusen knas.

En morgen snur et voldelig utbrudd opp ned på forholdet mellom de to, og fra dette øyeblikk gjennomsyres samlivet deres av mistenksomhet og fremmedgjøring. Regissør Klaus Händl startet karrieren som skuespiller, og har blant annet spilt i to filmer av Mikael Haneke. Med TOMCAT leverer han et nervepirrende og minimalistisk drama med brå utbrudd av sjokkerende sadisme, og føyer seg dermed inn i en lang tradisjon av østerrikske filmskapere som aktivt bruker voldelige overskridelser for å provosere og utfordre sitt publikum

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.