Film

BIFF: The Magnitsky act

Gå ikke glipp av sjansen til å se årets mest kontroversielle dokumentar

De fleste har fått med seg oppstusset rundt den norskproduserte dokumentaren THE MAGNITSKY ACT og det faktum at visninger av filmen er blitt stoppet etter trusler om søksmål. Langt færre er derimot klar over hva filmen faktisk handler om. Regissør Andrei Nekrasov har tidligere laget flere Putin-kritiske dokumentarer, men i sin nye film har han rettet fokuset mot en amerikansk lov som åpner for å straffeforfølge utenlandske statsborgere på grunnlag av menneskerettighetsbrudd.

Loven er kalt opp etter den russiske advokaten Sergei Magnitskij, som i 2009 døde i fengsel etter å ha varslet om underslag av skattepenger i regi av det russiske politiet. Ifølge blant andre Den norske Helsingforskomité, ble Magnitskij torturert og drept, men Nekrasov mener å ha funnet bevis for at han døde av manglende medisinsk oppfølging, og at den vestlige versjonen av saken bygger på en rekke usannheter. THE MAGNITSKY ACT er en spennende gravedokumentar full av internasjonale intriger, og en viktig påminnelse om filmens evne til å skape debatt og rette oppmerksomhet mot kritikkverdige samfunnsforhold.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.