Scenekunst

BIT Teatergarasjen: Clement Layes - Public in private

I denne meget underholdende forestillingen kaster tre dansende skuespillere seg hodestups inn i en verden hvor skinnet bedrar, hvor ingen ting svarer til forventingene.

"Det er først når vi oppdager dens ubrukelighet at en ting blir iøynefallende" – Martin Heidegger

Vi beveger oss som søvngjengere gjennom en verden av ting, ting vi tar for gitt. Trofast oppfyller de sine forventede funksjoner. Passivt tilfredsstiller de oss. Og det er ting over alt. Vi kjenner dem ved navn. Villig lar de seg bruke, enten vi må lage kaffe, vaske klær eller gjøre rent. Skjønt; er de egentlig så passive? Tvertimot krever de noe av oss: tingene begrenser våre handlinger og krever bestemte bevegelsesmønstre av oss for at vi skal få en viss tilfredsstillelse av den hjelpen de gir. Deres krav har blitt like naturlige for oss som det å puste. Gjennom tingene navigerer vi ubevisst gjennom hverdagens komplekse koreografi. Men hva skjer når tingene ikke virker slik vi forventer – hvis stolene ikke støtter oss, og kostene ikke gjør rent?

I denne meget underholdende forestillingen kaster tre dansende skuespillere seg hodestups inn i en verden hvor skinnet bedrar, hvor ingen ting svarer til forventingene. Aktørene må hente frem alt de kan av akrobatikk og filosofisk vidd, for å lære seg de nye reglene i dette besynderlige regimet av egenmektige ting, der de nære ting blir fremmede, og det sjelløse magisk. Things that surround us henger seg fast i de øyeblikk hvor rutinene brytes, og kaster verden slik vi kjenner den tilbake på oss selv. Things that surround us gir oss tingenes vesen.

Konsept, regi: Clément Layes. Assistanse dramaturgi: Florian Feigl. Assistanse koreografi: Jasna Layes Vinovrski. Medvirkende/koreografi: Vincent Weber, Felix Marchand, Ante Pavic, Clément Layes. Lys: Rut Waldeyer. Scene/objekter: Marinus Van Eldik. Medvirkende/Sound (Research): Tian Rotteveel. Produkjsonsledelse: Björn Frers - björn & björn.

Produsert av: Public in Private i samarbeid med Workspace Brussels og SOPHIENSÆLE.

Concept, direction: Clément Layes. Dramaturgical assistance: Florian Feigl. Choreographic assistance: Jasna Layes Vinovrski. Contributors/choreography: Vincent Weber, Felix Marchand, Ante Pavic, Clément Layes. Lighting: Ruth Waldeyer. Stage/objects: Marinus Van Eldik. Contributors/sound (research): Tian Rotteveel. Production management: Björn Frers - björn & björn. Produced by: Public in Private in collaboration with Workspace Brussels and SOPHIENSAELE.

Things that surround us by Clement Layes with Public in Private is co-presented by BIT Teatergarasjen and Bergen Assembly.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.