Utstilling

Utstilling: Hansen / Rönnbäck / Slåttnes

I utstillingen "Spirituell tid og rom" har kunstnerne satt seg fore å komme sammen for å utforske utfordringen å “materialisere øyeblikket”.

Lona Hansen, Sara Rönnbäck og Daniel Slåttnes har satt seg fore å komme sammen for å utforske den utfordringen det er å “materialisere øyeblikket”. En felles drivkraft i deres kunstnerskap ser ut til å være dvelingen ved store, grunnleggende opplevelser; døden, tomhet, fravær og tilstedeværelse. Kroppslige møter og interaksjon er andre fellestrekk som de vektlegger i kunstproduksjonen. De ser med ulike estetiske uttrykk på skulpturer som performative i møtet med betrakteren. For denne utstillingen vil de sammenstille tre prosjekter som tar tak i noen av eksistensens uhåndgripelige opplevelser.

Torsdag 7. april kl. tba blir det en artist talk/samtale med kunstnerne. Mer info kommer.

Les artikkel og intervju  i Kunstforum nr. 1 - 2016

Lona Hansen har MA i kunst fra KHIB 2014. Hun arbeider med et minimalistisk formspråk, og bruker abstraksjon for å håndtere følelser, opplevelser og størrelser som språket ikke kan beskrive i klartekst. Alle installasjoner, skulpturer og collager lages med utgangspunkt i stedet de skal vises. På den måten eksisterer arbeidene kun midlertidig i et gitt rom. Hun har tidligere deltatt i utstillinger ved bl.a. Trondheim Kunstmuseum, Hordaland kunstsenter og One night only, UKS. Se også www.lonahansen.com/

Daniel Slåttnes har MA fra KHIO 2014. Han forholder seg til spenningsfeltet mellom humaniora og vitenskap. Han jobber i stor grad eksperimentelt og baserer seg på langsiktig research og samarbeid med fagfolk. Arbeidene tar ofte opp skulpturelle problemstillinger som tøyer opplevelsen av objektet. Dette er en grunnleggende granskning av kunstobjektet, dets skapelsesprosess, og publikums relasjon til kunstens fysiske tilstedeværelse, eller mangelen på det. Slåttnes’ seneste arbeider har vært vist bl.a. på Podium og Noplace i Oslo og Ung.Lovende Punkt Ø/Gallery F15 Moss. Se også www.slaattnes.com/

Sara Rönnbäck har MA i kunst fra KHIO 2015. Hun arbeider med performative skulpturer som oppstår, forfaller og dør. Hun finner kroppens reaksjon på omgivelser som interessant; kroppsfornemmelser som forsvinner i det man setter ord på det. Hvordan kan avgrensningen kropp kommunisere uten verbalt språk? Rönnbäck vil at betrakterens møte med hennes arbeider skal sette i gang sinnsbevegelser. Hennes arbeider har i det siste vært vist ved bl.a. Podium og Seilduken i Oslo, Sommerøya og Kunstnernes Hus i 2015. Se også sararonnback.com

Utstillingen åpner fredag 1. april kl. 19.00. Vises til søndag 10. april.
Åpningstider:
Alle dager kl. 12.00 - 16.00
Torsdag kl. 12.00 - 20.00
Artist talk / samtale torsdag kl. tba. Mer info kommer.
Gratis adgang

Vil du ha nyhetsbrev med invitasjon til utstillinger og andre ting som skjer i Visningsrommet USF?
Klikk her og meld deg på.

Se alle utstillingene i Visningsrommet våren 2016

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.